Sidor

söndag 10 september 2017

Veckan som gått...

I engelska har vi arbetat med muntliga övningar och vi har också skrivit texter om oss själva. Nästa vecka kommer vi att börja arbeta med vårt läromedel "Magic 5".  På svenskan arbetar vi med att skriva berättande texter med personbeskrivningar och miljöbeskrivningar.  Eleverna har fått börja skriva de första två kapitlen i det som kommer att bli deras första "riktiga bok". De ska skriva 10 kapitel samt måla och illustrera sina texter med bilder till och arbetet kommer att fortsätta hela höstterminen. Boken handlar om ett hus och de personer och familjer som bor där, riktigt roligt!

På projekt-tid har vi jobbat med källkritik tillsammans med åk 6 och vi har bla lärt oss vad "viralgranska" betyder. Detta arbete kommer vi fortsätta med även nästa fredag den tiden.

I torsdags hade vi Fotbollens dag på Liko arena. Det viktigaste den här dagen var inte att vinna utan att ha roligt tillsammans alla elever oavsett om man spelar fotboll på fritiden eller inte. Det blev en lyckad dag med mycket fotboll och bra kämpar- och peppar anda! Jättekul att se! 

Bra jobbat alla elever och tack åk 6 för ett bra arrangemang, nästa år är det vår tur :) 






Riktigt god mat blev vi serverade, kött och potatisgratäng samt festis! 


Nästa vecka, v. 37 är en vanlig skolvecka utan några schemabrytande aktiviteter, förutom på tisdag då vi har Skolfotografering, kl 10:50-11:20. 

Det är ute-idrott på onsdag, så ta med kläder efter väder. 

Ha de gott! 
/ Linda 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar