Sidor

söndag 17 september 2017

Veckan och Geografens testamente

På So´n med Chanette läser vi nu historia och Sveriges Medeltid och på svenskan har vi jobbat med texter om riddare och övat oss på läsförståelse. På So´n på fredagar jobbar vi med Geografi och vi har börjat se och arbeta med "Geografens Testamente - Norden" som är en uppföljning på serien om Sverige som vi såg i åk 4. Geografens Testamente - Norden, består av tio avsnitt och handlar om Holger och Mårtensen som återigen får ge sig ut på skatt jakt men nu genom de nordiska länderna. I veckans avsnitt var de i Danmark och reste norrut bland åkrar och betesmarker. Även här lurar mörka krafter i bakgrunden... Eleverna tycker det är jättespännande! Kul!



Vi har även jobbat vidare med källkritiken från förra veckan och repeterat begrepp mm. Vi såg också ett avsnitt ur serien "Är det sant?" och diskuterade nyheter som sänds på tv. Kan man alltid lita på allt som sägs och visas på tv? Eller beror det på hur nyheter framställs hur vi uppfattar dem och för vilken part vi tar parti? Intressanta diskussioner i klassrummet! Det här är ett ämne som engagerar dem! Under läsåret kommer vi fortlöpande fortsätta att arbeta med detta. 

Nästa vecka: 

Från och med nästa vecka kommer schemat att ändars lite grann, dock inte start och slut-tider. Katarina kommer att arbeta en dag till åt BUF, vad gäller digitalatjänster och iPads, fram till jul. Det betyder att Per Lovén från Antnässkolan kommer att ha No med år 5 på måndagar. Vi kommer ut med ett nytt schema så snart det är klart.

Onsdag är det idrott - ute.
Torsdag har föräldrarna Disco - möte kl 18:00 i klassrummet.
Fredag startar vi upp årets projekt.

Nu hoppas vi på en vecka med lite mer sol och fina höstdagar! 

Ha de gott!  /Linda 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar