Sidor

söndag 10 september 2017

Anteckningar från föräldramötet, måndag 4 september

Tack för ett trevligt föräldramöte i måndags, ni som kom!

Vi började med gemensam information i matsalen tillsammans med åk 4 och åk 6. Jag, Katarina och Chanette presenterade oss och berättade om hur vi jobbar. Jag, Linda har åk 5 i sv, ma, eng, geografi och samhällskunskap och Chanette har historia och religion samt idrotten. Katarina har no i åk 5, Inga-Lill och Håkan har slöjd och Ingela Johansson har bild.

Vi kommer ha ett "Storyfication" projekt även i år där eleverna kommer få vara en fiktiv person som får olika uppdrag som de sedan publicerar på vår projekt-blogg. Fredag 22 september har vi uppstart på projektet och fram tills dess är det hemligt vad vi kommer att jobba med... ;)

Chanette har idrotten i år och ett nytt termins schema kommer att läggas upp här på bloggen. Idrotten är på onsdagar efter lunch och åk 5 och 6 har idrott tillsammans. Det är obligatorisk dusch efter idrotten eftersom det ingår i ämnet idrott och hälsa, alltså ingen får gå hem och duscha. Ta med idrottskläder, skor och dusch-grejer varje onsdag.

Vi kommer att ge läxor framöver i perioder, och det kommer att vara färdighetsträning på saker som eleverna redan kan, alltså inget nytt i läxa. I mattematik kommer vi öva tabeller via Nomp och läsläxor i svenska. I engelska kommer vi att ha glos-läxor i perioder och eleverna kommer att få öva glosor via ett program som heter "Quizlet". Det här programmet finns också som app och jag kommer hjälpa eleverna att skapa ett konto där så att de kan logga in även hemma. Det här ersätter det tidigare kontot på Studentlitteratur. Under föräldramötet fick föräldrarna prova en liten frågesport på ""Quizlet", roligt tror jag att de flesta tyckte :)

På slutet delade vi upp oss och gick in till åk 5 klassrum. Malin Vikström fortsätter att vara vår Samrådsrepresentant och Johanna Hugosson är reserv.

I åk 5 har föräldrar och elever möjlighet att ordna disco i skolans matsal i samband med höstlovet och någon gång under våren, för att samla in pengar till klasskassan. Då det var få föräldrar närvarande på mötet bestämdes det att föräldrarna ska ha ett nytt, eget möte angående discot torsdag 21 september kl 18:00 i klassrummet. Hoppas att flera kan komma då!

Vecka 39 och 40 är det utvecklingssamtal och tider för det kommer när det närmar sig.

//Linda




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar