Sidor

söndag 27 november 2016

Veckan som gått och 1:a advents firande

Hej!

I måndags och tisdags var jag sjuk och klassen hade vikarie, Berit Persson och Barbro Marklund. Två  erfarna lärare som tidigare har arbetat på Alviksskolan men som nu har gått i pension. 
Roligt och tur för oss att de vill komma tillbaka och vikariera! 

Under veckan har vi b.la räknat på i matteboken, skrivit juldikter och gjort klart våra texter om kaniner som vi har skrivit i arbetet med "den hemliga boken". 

I tisdags såg Barbro och klassen det sista avsnittet av Geografens testamente - Den stora Sverigeresan. Spännande enda in i slutet! Men Holger och Mårtensson hittade tillslut alla skatter och klarade sig undan från den svarta gestalten som följde efter dem. 

Vi har också övat på landskap och svenska städer. Vi har spelat landskapsspel och övat på www.seterra.com. På fredag nästa vecka ska vi ha ett litet prov/test på Sveriges landskap. Då ska man kunna namnge och placera ut de 25 landskapen på en Sverige karta, samt placera ut sju svenska städer. Vi övar oss i att ha prov, att läsa på och "plugga" in saker. 




I fredags firade vi traditionsenligt 1:a advent hela skolan, tillsammans med Sörbykyrkan. 
Vi höll till utomhus med tänd eld, marschaller och facklor. 



Vi läste dikter och sjöng sånger tillsammans. 


Lite kallt men väldigt mysigt!

Tyvärr fick Magnus från Schack 4:an förhinder så han kunde inte besöka oss i veckan som det var planerat. På måndag nästa vecka hoppas vi att han kommer istället och lär oss spela schack!

Nästa vecka: 

Måndag: Magnus från schack 4:an kommer och lär oss spela schack
Tisdag: Elevråd
Onsdag: Idrott - ta med kläder och skor att idrotta i samt duschgrejer. Läsläxan lämnas in. (det är alltid läsläxa även att ni inte alltid har fått tillbaka det gröna läskortet. Så läs och fyll i läskortet i efterhand. 
Fredag: SO-prov Sveriges landskap. 


Ha de gott och hoppas ni har haft en mysig 1:a advents helg!

/Linda 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar