Sidor

söndag 20 november 2016

Vecka 46 och vecka 47

Hej!

I veckan har vi arbetat med böcker och skönlitteratur. Vi har läst högt i "hemliga boken" och arbetat med uppgifter till. Sedan har vi också lagt mycket tid på att förbereda oss inför vårt pass då vi skulle läsa högt för elever i åk 1. Det gick strålande!

I News of Alvik har vi börjat skissa på våra hus där korrespondenterna ska bo under det här året. Vi har tittat på hur stor 1 m2 är och vi har mätt och tejpat upp 1 m2 på golvet i klassrummet. Vi har diskuterat och jämfört vad som får plats på 1 m2 och uppskattat och sedan mätt och räknat ut hur många m2 stort vårt klassrum är.  
Vi hade en riktigt givande och bra lektion!
Matte-läxan till nästa torsdag är att mäta och rita upp sitt rum hemma samt räkna ut antalet m2. 





Nästa vecka är Håkan tillbaka vilket innebär att vi går tillbaka till vårt ordinarie schema, se under schema-fliken här ovan. 

Den stora förändringen för oss är egentligen att idrotten flyttas tillbaka till på onsdagar och att engelska-läxan är till på torsdagar igen samt att Läsläxan flyttas tillbaka till onsdagar. 
Start och slut-tider är som vanligt. 

På torsdag nästa vecka kommer Magnus från Schack - 4:an för att presentera tävlingen och för att lära oss att spela schack! Spännande!

På fredag firar vi traditionsenligt 1:a advent hela skolan tillsammans med Sörby-kyrkan. Vi kommer att vara utomhus, så ta på er kläder efter väder!

Läxor nästa vecka är: 
Onsdag: Läsläxa
Torsdag: Engelska-läxa och Matte-läxa. 

Ha de gott!
Linda 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar