Sidor

söndag 13 november 2016

Vecka 45 och vecka 46

Välkomna tillbaka till skolan igen! 

Hoppas ni har haft ett skönt höstlov, eller läslov som jag föredrar att kalla det ;) 

Så här såg det ut på skolgården för två veckor sedan... 





Och i fredags, två veckor senare såg det ut så här... 



Härligt med lite snö som lyser upp, dessutom inspirerar det till många olika lekar på rasterna!

Under veckan har vi bla pratat om hur man lär sig saker och att man kan lära sig på olika sätt.
Vi har läst en text om två grodor som ramlar ner i en spann med grädde. Kanten är hal och det går inte att ta sig upp. Den ena grodan ger upp och drunknar. Den andra grodan ger inte upp utan fortsätter att trampa och trampa med benen. Tillslut blir grädden till smör och grodan kan hoppa upp ur hinken eftersom marken under honom har blivit fast.
Tänkvärt...


Av detta lärde vi oss att det gäller att kämpa och att tänka positivt. Att inte ge upp för viljan drar halva lasset. 

Sedan såg vi filmen som jag visade på föräldramötet i höstas, där Erik Fernholm, entreprenör inom motivationsforskning bekräftar detta. Att om man vet att det lönar sig att kämpa och om man övar och tränar så ger det faktiskt resultat.  Growing mind är länken till filmen för er som ännu inte sett den. 

Alla filmer är mycket tänkvärda, men det var filmen längst ner som vi såg "Hur får man barn att läsa läxor?"  


Vi har också jobbat med matte och löst tal med x och y samt arbetat med engelska. Vi har bla ritat våra sovrum och skrivit på engelska vad de olika möblerna och sakerna heter. I svenska har vi jobbat med hur man skriver en artikel, med rubrik, ingress och brödtext och i "News of Alvik" har vi nu publicerat våra första blogginlägg i våra landskapsbloggar, "Norrland", "Svealand" och "Götaland". Riktigt kul! 



Eleverna har gjort presentationer av sina karaktärer i en app som heter Budy Poke - gå gärna in och lyssna här och klicka sedan på någon av de tre landskaps-boggarna. 


Nästa vecka är det Barnboksvecka och då kommer vi att jobba lite extra med läsning och litteratur. På torsdag ska vi bla läsa för och tillsammans med åk 1. Kul!

tisdag är det halv planeringsdag och alla elever slutar efter lunch ca kl 11:30. Buss och taxi går hem kl 11:45. 

Läxor: Till onsdag, engelska-läxa och till på torsdag, läsläxa och matteläxa (eftersom det är halv planeringsdag på tisdag). Läs mer i Läx-fliken. 

Ha de gott!  /Linda 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar