Sidor

söndag 18 september 2016

Vecka 37 och vecka 38

Hej!

Den här veckan har vi fått tidningar skickade till oss från Kuriren och NSD varje morgon vilket har inneburit att eleverna har kunnat läsa tidningen en stund varje morgon. Vårt arbete med News of Alvik går framåt, våra karaktärer är skapade och de har nu sökt jobb på tidningen som korrespondenter. Nästa vecka ska de få flytta ut i Sverige till det landskap som de ska få rapportera ifrån. Alla elever jobbar med stor frenesi och glädje och det är jättekul att se!

Under veckan har vi också jobbat med kartor och vi har tittat på hur Sverige är indelat mm. På matten har vi jobbat med kluringar och så har vi jobbat vidare i matteboken i kapitlet om tal och taluppfattning. Nästa vecka kommer eleverna få en repetitionsläxa på det kapitlet.

Vi har också haft skolfotografering, ni får ett sms när bilderna är klara och i torsdags fick vi äntligen låna böcker på Bokbussen. Det är viktig att läsa och att hålla igång läsningen, att både läsa tyst för sig själv och högt för en kompis eller en vuxen. Nästa vecka kommer vi börja med läsläxor. Eleverna kommer att få hem ett läskort där de fyller i vilken bok och vilka sidor de har läst och någon av er föräldrar signerar läskortet. Läskortet ska sedan tas med tillbaka till skolan igen. Läsläxan kommer att vara från onsdag till onsdag.

I fredags började vi läsa en mystisk bok högt i klassen... Den har inget namn ännu, utan vi kallar den bara för "Boken" just nu... Det vi har fått veta hittills är att den handlar om en flicka som heter Alva och en pojke som heter Love... Spännande!

Nästa vecka på tisdag 20/9 kommer vi att vara i Skolskogen under förmiddagen. Andreas Berglund, pappa till en elev på skolan, kommer att vara tillsammans med oss för att berätta och lära oss mer om skog och jakt. Tänk på att ta på dig oömma kläder och skor efter väder. Tag gärna med en vattenflaska.

Titta också i kalendern för mer info om vad som händer under veckan samt under läxfliken.

Nästa vecka börjar jag med utvecklingssamtalen, det ska bli roligt att träffa er!

Vi ses!

Vänliga hälsningar, Linda




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar