Sidor

fredag 14 oktober 2016

Veckan som gått

Hej!

I veckan har vi efterarbetet studiebesöket som vi gjorde förra fredagen och vi kunde konstatera att vi hade en mycket rolig och lyckad dag tillsammans! Eleverna i åk 4, 5 och 6 har fått sammanställa sina anteckningar från intervjuerna om olika yrken som vi gjorde på stan. De har skrivit tillsammans i grupp med dem som de gjorde intervjun med och deras texter kommer så småningom att publiceras i News of Alvik.

Vi har också jobbat med tidningsartiklar. Vi har läst i NSD och Kuriren och tittat på hur de skriver och på hur en artikel är uppbyggd med rubrik, ingress och brödtext.


I matte har vi jobbat med problemlösning och vi har använt oss av strategin "Prova och gissa". Bra jobbat allihopa! Sen har vi också övat huvudräkning med appen "Förstå matematik addition och subtraktion" samt övat multiplikation med appen "Förstå matematik - multiplikation och division". Jättefina, tydliga och roliga appar där men kan öva på många olika sätt. Rekommenderas!



Vi har också testat en app som heter buddy poker där man kan skapa avatarer som pratar och rör sig. Den var mycket populär och vi kommer använda den här appen i News of Alvik framöver. 




Nästa Vecka: 
Jag är ledig onsdag, torsdag och fredag nästa vecka och då kommer Berit Persson och vikarierar för mig. Jag har uppdaterat kalendern fram till Höstlovet som är v. 44, så gå in där och titta på vad som händer framöver.

OBS! Ingen matteläxa till nästa vecka, men vi har engelska-läxa till onsdag och läsläxa till torsdag.

Ha de gott nu och trevlig helg!

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar