Sidor

söndag 14 maj 2017

Veckorna som gått

Hej!

I vekan har vi arbetat med elevernas prao-dagar. Alla har gjort varsin Key-note där de har presenterat sina prao-platser och berättat vad de fick göra samt sammanställt sina frågor och svar. I torsdags redovisade vi i mindre grupper för varandra. Roligt och lärorikt att få en inblick i hur det är på olika arbetsplatser. Nästa vecka ska vi fortsätta på SO-passen att jobba med yrken.





I News of Alvik har vi gjort undersökningar och ritat stapeldiagram både på papper och i en app som heter Numbers. Vi har också arbetat med ett uppdrag dör eleverna skulle få bygga sig ett ute rum samt göra lite vårfint utanför genom att plantera blommor etc. De skulle först göra en noggrann ritning och sedan bygga sitt uterum i Minecraft och därefter fota och publicera under sina landskapsbloggar. Duktiga elever som blev motiverade och jobbade jättebra!




På svenska lektionerna har vi dels jobbat med prao-rapporten men också skrivit egna berättelser vilket många tyckte var roligt. Det kommer vi fortsätta med även nästa vecka. 

I matten jobbar vi nu med multiplikation och divisions algoritmer, och vi kommer ta upp NOMP-läxan igen och fortsätta öva multiplikationstabellerna. 

På engelskan har vi börjat se en film som består av tio avsnitt som heter "Max movie". Den handlar om en kille som heter Max som drömmer om att bli filmproducent och han skriver manus och gör sina egna filmer. Dessutom fortsätter vi att arbeta i Magic 4 och just nu jobbar vi med kap 21 och 22. 

Nästa vecka: 

Onsdag; Läsläxa
Torsdag: Engelska-läxa kap 21 Meet Gopal - läs texten och öva så att du kan läsa den högt och förstår vad den betyder. Öva på glosorna i Wordtrainer kap 21 Meet Gopal, öva på uttal, betydelse och stavning. På torsdag blir det traditionellt glosförhör igen. Good Luck!
Bokbussen kommer på torsdag fm.
Fredag: NOMP 

Ha de gott! /Linda 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar